Arctic Machine håndterer produktinformasjon ved hjelp av Sovelia og Vault

Arctic Machine

Arctic Machine gikk fra produktutvikling i Inventor til prosessoptimering med PLM (product lifecycle management).

Den finske familiebedriften Arctic Machine driver internasjonalt og produserer utstyr til veivedlikehold. Bedriften er én av få aktører i bransjen som kan tilby et komplett, egenprodusert produktsortiment for veivedlikehold. Arctic Machine leverer nøkkelferdige løsninger, som monteres direkte på lastebilens chassis. Produktutvalget dekker alt fra snøryddingsutstyr til utstyr for avising, veirydding og automatisk kontroll for håndtering av de ulike systemene.

Arctic Machine gikk fra produktutvikling i Inventor til prosessoptimering med PLM (product lifecycle management)

Takket være Sovelia kan konstruktørene og innkjøperne hos Arctic Machine nå raskt og enkelt finne nødvendige artikler og dokumenter. Tegninger og delelister til en gitt produktkonfigurasjon kan med andre ord enkelt samles med én og samme funksjon. Før ble alt håndtert manuelt.

”Vi har implementert Sovelia og Autodesk Vault i samarbeid med Symetri. Konstruktøren bruker Vault i arbeidsprosessen for håndtering av konstruksjonsdokumenter. Artikler, produktstrukturer og dokumentasjon opprettes automatisk via grensesnittet i Sovelia. Før måtte vi lagre alle tegninger manuelt i en mappestruktur på hovedkontorets server", forteller bedriftens produktutviklingssjef Petteri Tervamäki.

Tilgang til personlig veiledning, rådgivning og support på ett og samme nummer

Da de hadde bestemt seg for å implementere et PLM-system, valgte Arctic Machine å sammenligne 4–5 forskjellige tjenesteleverandører. De gjorde grundig forarbeid for å finne ut hvem som best kunne levere i henhold til de spesifiserte kriteriene. Noe av det viktigste var støtte for Autodesk Inventor, mener Tervamäki. De trengte rett og slett en løsning som kunne tilby umiddelbar support når Autodesk lanserer nye versjoner av Inventor og Vault. Derfor falt valget på Sovelia. Når de i tillegg tegnet en avtale med Symetri, som leverandør av den komplette løsningen, får Arctic Machine best mulig nytte av kompetansen til begge tjenesteleverandørene. De har også tilgang til personlig veiledning, rådgivning og support på ett og samme telefonnummer, uansett om det gjelder konstruksjonsprogrammet eller PLM-systemet.

”Før måtte konstruktøren eller kjøperen vite hvilken mappe den siste versjonen av hvert dokument var lagret i", forteller Tervamäki. ”Nå finner de raskt og enkelt artikler og dokumenter ved hjelp av søkefunksjonen i Sovelia. For eksempel kan tegninger og delelister til en gitt produktkonfigurasjon enkelt samles med én og samme funksjon. Før implementeringen måtte vi håndtere alt slikt arbeid manuelt."

Integrer Sovelia i forretningssystemet og som støtte for salgsprosesser og serviceoppdrag

Ifølge Tervamäki gikk implementeringen av Sovelia så smidig takket være Symetri og deres ekspertise. Supportteamet svarte raskt og effektivt på spørsmål og hadde god kjennskap til bransjen. Den største utfordringen når man jobber med spesifikasjoner, er å få innsikt i kundens produkter. Dette er kunnskap som må komme fra innsiden av bedriften.

Neste skritt for Arctic Machine er å sikre automatisk overføring av produktinformasjon til forretningssystemet og å implementere Sovelia i salgsprosesser og serviceoppdrag. Det vil gi store fordeler, ikke minst fordi produktene er kundetilpasset og finnes i flere titalls, hvis ikke hundretalls, ulike utførelser. Ifølge Tervamäki har temaet allerede vært oppe til diskusjon på en rekke møter, men det gjenstår fortsatt en del grunnleggende arbeid internt. Når bedriften bestemmer seg for å ta neste skritt, finnes det imidlertid et stort potensial for videre utvikling og automatisering av prosessene hos Arctic Machine.

Send oss en melding

Vi lagrer dine personlige data for å kunne behandle din bestilling. Les mer om vår behandling av personopplysninger i vår Personvernerklæring.

Relaterte kundereferanser


Lynrask oppgradering av CAD-programvare med CQi

NIS Limited er et ingeniørfirma som leverer skreddersydde, praktiske konstruksjons- og produksjonsløsninger til et bredt spekter av kunder på ulike markeder. NIS tilbyr tjenester som omfatter blant annet aluminiumsveising, anlegg og utstyr for mekanisk håndtering, hanskeboks for innkapsling av radioaktivt stoff, testrigger for forskning og utvikling, spesialmaskiner, automatiserte produksjonslinjer og -celler, integrering, bearbeiding og programmering av roboter, og produksjon.

Lære mer