Smartere og enklere rørkonstruksjon med Sovelia Routing

Bruker du Autodesk Inventor til å tegne rørkonstruksjoner? Hva om du kunne løse tidskrevende og komplekse oppgaver og prosesser på en enklere måte? Med Sovelia Inventor, et tillegg til Inventor kan du det og frigjøre tid til andre oppgaver og innovasjon

Sovelia Routing er en av de beste rutingløsningene vi noen gang har prøvd for 3D-programvare på markedet. Gjennom det intuitive grensesnittet drar vi nytte av denne løsningen på daglig basis. Med Sovelia Routing kan våre ansatte og forretningsområder fokusere på tidsplanene i stedet for å måtte bruke tid på manuelle oppgaver og funksjoner som er vanskelige å bruke og som kan skape frustrasjon. Sovelia Routing har forenklet måten vi jobber på ved å hjelpe designteamet vårt med å spare tid og krefter i rørprosessen til prosjektene våre.

Claus Lund
CAD Manager hos Alfa Laval

 

1. Kompleks 3D-rørkontruksjon vil bli betydelig enklere og mer brukervennlig.

Rørdesign i et hvilket som helst 3D CAD-miljø kan være komplisert for de fleste brukere. Det er tidkrevende og gir ingen tid til innovasjon hvis du bruker standardløsningene i Inventor Professional. Du er kanskje allerede klar over at du kan designe rør ved å bruke standard Inventor-funksjonalitet med 3D Sketches and Sweeps eller Tube & Pipe.

Disse funksjonene kan imidlertid være både komplekse og vanskelige å bruke, og krever i tillegg omfattende opplæring og forkunnskaper for at brukerne skal føle seg trygg på å bruke de. Med Tube & Pipe vil du ha lengre lastetid, fordi den er designet for å automatisk omdirigere rørene dine når endringer gjøres. Det høres kanskje bra ut, men det fungerer sjeldent slik du ønsker.

På bakgrunn av dette ble Sovelia Routing laget – et tillegg som veileder deg gjennom hele byggeprosessen på en fleksibel, men kontrollert og brukervennlig måte, slik at du enkelt kan modifisere rørkonstruksjonen når det er nødvending.

Det er mange fordeler ved å bruke Sovelia Routing, men den viktigste er at den er enkel å bruke og trenger bare en kort introduksjonstrening før du er i gang.

Du får full kontroll over endringer i designprosessen!

2. Rørspesifikasjoner (rørstandarder) – kjernen i rørkonstruksjonsprosessen

Å administrere rørstandarder og -spesifikasjoner kan være mye arbeid og tidkrevende i Autodesk Tube & Pipe, fordi det krever at du har tilgang til og har utarbeidet riktige data for rørstandarder og ulike rørdeler.

Sovelia Routing har en funksjon kalt "Spec Editor" som gjør det enkelt å administrere dine rørspesifikasjoner, slik at du alltid har full kontroll over hvilke rør og rørdeler som kan - og bør - brukes i hvert prosjekt.

Enkelt, fleksibelt og ikke minst, lar deg bruke hvilken som helst komponent du ønske å bruke i rørkonstruksjonen uten å måtte legge inn mye bakgrunnsdata først.

3. Eksporter 3D-modellene dine i forskjellige filformater

Når designet ditt er klart for produksjon, må det kunne vises i forskjellige formater – du kan trenge 2D-tegninger, BOM-, stykk- og delelister og bøyetabeller, slik at disse skal brukes av innkjøps- eller produksjonsavdelingen.

Sovelia Routing er laget slik at ditt eksisterende CAD-miljø påvirkes minst mulig. Du trenger derfor ikke gjøre noen endringer eller konfigurasjoner for å implementere Sovelia Routing. BOM-, stykk- og delelister vil fungere akkurat som før.

Konfigurer bedriftens standarder i Sovelia Routing og start konstruksjonsprosessen. Enkelheten til Sovelia Routing er det brukerne setter mest pris på, siden den sømløse integrasjonen i Inventor gjør arbeidet enklere og samtidig bidrar til å møte bedriftens krav.

 

Relaterte produkter

Inventor

Inventor

Skap fantastiske produkter med profesjonelt 3D CAD-program for produktutvikling og konstruksjon.

Lære mer
Blogg

Power BI: visualiser og del data

25 august 2023

Integrer ACC med Power BI og lag interaktive visualiseringer og rapporter. Få innsikt i bl.a. prosjektstatus, budsjetter, tidsplaner og andre viktige data for byggeprosjektet.

Lær mer