Landskapsarkitektur

BIM for landskapsarkitekter

BIM for landskap
Kommunikasjon og samhandling mellom aktørene i realtid

Landskapsarkitektur henger tett sammen med bygg og veg. Prosjekteringsfagene innen bygg har for lengst tatt steget over i BIM-verden – og med verktøy, prosess og metodikk på plass, er det ønsker fra bransjen at landskapsarkitektene går i gang.

I dagens byutviklingsprosjekter er det økende krav til grøntarealer og bærekraft.  Det er viktig å finne løsninger som i minst mulig grad forstyrrer eksisterende landskap og karakter. I tillegg er det ønskelig å skape sosiale og helsebringende møteplasser samt interessante og funksjonelle byrom. Vegetasjonsområdene bør også ivareta og øke det biologiske mangfoldet på stedet.

I et byggeprosjekt er behovet for god kommunikasjon og samhandling mellom byggdisipliner og landskapsarkitektur svært viktig - og det gjøres best når vi snakker i samme språk.

Den ultimate målsettingen er sømløs utveksling av informasjon mellom disiplinene i realtid – og dette er fullt mulig! 

GJØR DET ENKLERE Å SAMHANDLE

I dagens byutviklingsprosjekter er det økende krav til grøntarealer og behovet for god samhandling mellom byggdisipliner, veg, VA og landskapsarkitektur blir således stadig viktigere. 

Revit er et BIM-verktøy som benyttes av svært mange arkitekter og rådgivende ingeniører med mulighet til digital samhandling i realtid gjennom skyen.

Revit med Naviate Site & Landscaping gir landskapsarkitekten verktøykassen for full BIM-prosjektering og samhandling med byggdisiplinene i 3D. Du kan lese mer om dette temaet i vår blogg.

KURS I REVIT LANDSKAP MED NAVIATE SITE & LANDSCAPING

Ønsker du å få en større forståelse for hvordan starte et landskapsprosjekt i Revit?

Vi har et 3 dagers grunnkurs spesielt tilpasset landskapsarkitekter.

GJØR PLANLEGGING, DESIGN, GJENNOMFØRING OG FDV ENKLERE

BIM-modellen var svært nyttig for entreprenøren. Det var langt enklere å forstå designet og planlegge byggeprosessen med modellen som supplement til arbeidstegningene – som for øvrig ble generert ut fra modellen. 

Når alt er i BIM modellen, blir det enklere for drift og vedlikehold av bygget. Med tanke på den sirkulære økonomien har du oversikt på produktene slik at de lar seg reparere og erstattes. Du vil ha et godt system for å samle inn og tilrettelegge materialene for ny bruk i andre produkter/prosjekter.

KUNDEREFERANSER

Revit med Naviate Site & Landscaping gjør arbeidsdagen mye morsommere
Tanya Styrvold
Tanya Styrvold
Landskapsarkitekt, LARK Landskap
Gjennom god samhandling i Revit løste vi mange utfordringer på ‘tegnebrettet’, både mot arkitektene, ingeniørene og entreprenøren.
Kjersti Tofte
Kjersti Tofte
Landskapsarkitekt hos LARK Landskap
Det å få landskapsarkitekt inn i modellen er veldig nyttig for oss, gjerne så tidlig som mulig!
Iver Grytting
Iver Grytting
Project Engineer, Vedal Entreprenør AS

PRODUKTER FOR LANDSKAPSARKITEKTER

Vil du lære mer om Naviate Site & Landscaping, kan du lese mer i bloggene på Naviate Insights.

 

Produkter

Revit

Autodesk Revit Planlegg, design, konstruer og administrer bygninger med BIM-verktøy og funksjoner i Autodesk Revit. Symetri gir råd og lærer deg hvordan du bruker verktøyet.

Les mer

Siste nyheter

Les flere blogg-poster og abonner på bloggen vår her
Les flere nyheter her.

Finn kurs

Bluebeam - Revu (1)

På kursen lär du dig att använda använda Bluebeam® Revu® för att skapa och redigera PDF-dokument. Du lär dig också att lägga till objekt som symboler, text etc. samt se material och ytor på en PDF genererad från t.ex. AutoCAD eller Revit.

Les mer
Finn kurs

Online introduktion - Bluebeam Revu

Välkommen på en introduktionsutbildning i i Bluebeam® Revu®. Vi går igenom hur man kan arbeta smartare med PDF i ett byggprojekt samt även hur man skapar och hanterar "Smarta PDF:er med hjälp av integrerade länkar i dokumenten. Ãven introduktion till ...

Les mer

Abonner på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gratis tips og triks, e-bøker, invitasjoner til webinarer og arrangementer. 

Ønsker du mer informasjon, kan du kontakte:

Per Ole Otterness

Per Ole Otterness

Norway Director AEC Norway