Digital brannsikring er allerede her. Nå tar vi neste steg

STOCKHOLM, 15. juni 2020 – I desember i fjor tok Symetri og Briab sine første felles skritt mot utviklingen av en forbedret brannsikringsteknologi. Når partene nå inngår en offisiell samarbeidsavtale, innledes neste fase av samarbeidet med å utvikle digitaliserte brannsikringsløsninger.

I motsetning til andre, mer digitale disipliner i byggebransjen, håndteres fortsatt mange brannsikringstiltak manuelt med analoge arbeidsforløp. Mangelen på digitale verktøy innebærer ikke bare unødvendige byggekostnader, men også en utilstrekkelig datastruktur for eiendomsforvaltning.
Ved å ta steget over til digitale prosesser vil man spare både tid og penger i byggefasen, samtidig som det gir sporbarhet for sluttproduktet. Det vil gi bedre sikkerhet og bærekraft under hele bygningens levetid.

Samarbeidsavtalen er basert på tre grunnpilarer, som sammen skal bidra til utviklingen av en bedre brannsikringsteknologi. Samtidig får branningeniørene tilgang til BIM-prosessen med verktøy som er tilpasset etter deres behov

- Brannsikring er en viktig del som har manglet i BIM-familien. Nå tar vi neste steg mot et bedre forløp og utveksling av informasjon, noe som er essensielt for å ta BIM til neste nivå, sier Per Carlsson, forretningsområdesjef for AEC hos Symetri.  
- Vi ser virkelig frem til å styrke samarbeidet. Sammen med Symetri vil vi i større grad kunne påvirke bransjen og tilby våre fremtidige, felles kunder utvidet support og tilgjengelighet – Johan Norén, forretningssjef, Bimfire programvare. 

18. mai ble Symetri global forhandler av Bimfire Tools med enerett i Norden (med unntak av Danmark) og Storbritannia. Bimfire Tools vil inngå i Symetris utvalg av produkter og tjenester. Det er svært viktig med velutviklede verktøy for brannteknisk prosjektering. En ukontrollert brann medfører store kostnader for samfunnet, i form av både følelsesmessige og menneskelige tap. Byggebransjen har etterspurt brannsikringsløsninger som gir bedre kontroll under designprosessen, og informasjonssystemer som forenkler fremtidig eiendomsforvaltning.

Les mer.

Kontaktpersoner:

Per Carlsson
Director Building & Infrastructure, Symetri
+ 46 (0)70 295 33 10 / per.carlsson@symetri.com

Johan Norén
Affärschef New Technologies, Briab
08-406 66 06 / johan.noren@briab.se

 

Symetri hjelper innovative virksomheter i byggebransjen, på eiendomsmarkedet og i produksjonsindustrien med å optimalisere sine arbeidsplasser, forenkle datahåndteringen og forbedre kvaliteten gjennom hele livssyklusen. Symetri gir rådgivning om alt fra modellering og simulering i 3D til Product Lifecycle Management, Building Information Modeling og Facility Management. Symetris 300 medarbeidere bistår kunder i alle de nordiske landene og i Storbritannia. Symetri er en del av Addnode Group AB, som har B-aksjer notert på Nasdaq Stockholm. Addnode Group driver og utvikler ITselskaper som bidrar til å digitalisere samfunnet, både innen offentlige og privat sektor. Du kan finne flere opplysninger på www.symetri.com.

Briabs innovative, effektive og teknologisk avanserte løsninger fjerner usikkerhet og utrygghet, reduserer omkostningene og øker sikkerheten. Briab har sine røtter innen brannsikring, men er i dag anerkjent som ekspert i innovativ risikostyring. Selskapet tilfører løpende revolusjonerende nye, digitale brannsikringsprodukter, som forbedrer sikkerheten i en bygning gjennem hele dens levetid. Briab har 140 medarbeidere og er dermed den største uavhengige aktør innen risikostyring i de nordiske landene. The right side of risk – www.briab.se