Effektivisering av rombehandlingsskjema

Hver arkitekt vet at ingen rom er identiske, og det å utarbeide rombehandlingsskjemaer kan ofte oppleves som en tidkrevende og repetitiv oppgave. Fra kvadratmeter til kubikk, fra vegger og gulv til himlinger, er detaljene essensielle, men tidkrevende å administrere. Naviate har en funksjon som er designet for å gjøre denne prosessen både smartere og mer tidsbesparende.

Effektivisering av rombehandlingsskjema

Automatisering og tidsbesparelse i fokus

Løsningen for rombehandlingsskjemaer tar i bruk en automatisert arbeidsflyt som reduserer den manuelle innsatsen som kreves. Med funksjoner som automatisk rapportering, snitt, og arealberegninger som trekker fra dører og vinduer, blir det mye enklere og raskere å fullføre nødvendig dokumentasjon. Dette systemet tillater også arkitekter å velge flere rom samtidig, noe som effektiviserer prosessen.

 

Effektiv overflatebehandling

Rombehandlingsskjema leser materialer på overflater til rommet. Selve overflaten genereres effektivt ved hjelp av "Create coverings". Tidligere i år ble det lansert en helt ny funksjon, “Manage Coverings”, som gir mulighet for å se i hvilket rom overflaten har blitt laget, samt mulighet for å fjerne disse. Slik kan man raskt oppdatere mange rom på en gang.

Manage Coverings

  • Viser hvert forhåndsvalgte rom i en listevisning (romnavn + romnummer)
  • Viser hvilke overflatetyper som finnes i hvert rom
  • Fjern enkelt alle eller spesifikke overflater fra alle rom

 

For arkitekten som vil bruke tiden smartere

Målet med teknologien er å forenkle det tekniske arbeidet, og gi arkitekter friheten til å bruke mer tid på det kreative aspektet  i prosjektet, som design, innovasjon og personlig tilpasning for hvert unike rom. 

Rombehandlingsskjemaet er ment for å være enkelt og tilgjengelig. Det er utformet for å være et praktisk verktøy i hverdagen til en travel arkitekt. Med dette verktøyet kan arkitekter se frem til en reduksjon i timer brukt på rutinearbeid og økt kapasitet.

 

Kort oppsummert, gir bruken av rombehandlingsskjema følgende fordeler

Effektivisering av tidsbruk: Automatiserte prosesser for utregning av areal og omkrets, og muligheten for å standardisere materialer på tvers av flere rom, sparer arkitekten for verdifull tid.

Forbedret nøyaktighet: Automatisert arbeidsflyt minimerer menneskelige feil ved å sørge for nøyaktig og konsistent anvendelse av materiale og fargekoder.

Større kreativ frihet: Mindre tid brukt på repetitive oppgaver gir arkitekter mer tid til å fokusere på det kreative og estetiske aspektet av deres prosjekter.

Sømløs integrering: oppdatering av materialer og tekst i realtid sikrer at all dokumentasjon alltid er oppdatert og korrekt, uten behov for manuell inngripen.

Komplett dokumentasjon: Alt fra plantegninger til snitt og inventarliste er inkludert, som gjør det enklere å holde oversikt og garantere fullstendighet i prosjektet.

 

Vil du lære mer?

Nysgjerrig på hvordan du kan bruke rombehandlingsskjema? Da bør du melde deg på BIM-timen vår 28. juni kl 12, hvor Kamilla Knudsen vil gi en grundig visning av løsningen. 

Lær hvordan eliminere potensielle feilkilder og få en forståelse av hvordan du kan implementere disse verktøyene i egne prosjekter. 

 

 

 

Blogg

Autodesk Construction Cloud som samhandlingsplattform for byggeprosjekter

23 mai 2024

I en bransje hvor nøyaktighet og tidsstyring er avgjørende, gir Autodesk Construction Cloud (ACC) en løsning som endrer måten prosjektinformasjon deles og håndteres på tvers av forskjellige plattformer. ACC gjør det mulig for alle involverte å arbeide mer effektivt gjennom sin integrerte plattform og med overføring av data i realtid.

Lær mer
Blogg

Utforsk fremtiden med enlinjeskjema i Revit

22 april 2024

Det skjer stadig endringer i bygg- og anleggsindustrien, som krever stor nøyaktighet og effektivitet i prosjekteringen av elektriske systemer. Med Naviate Electrical håndterer du enlinjeskjemaer direkte i Revit og minimerer risikoen for kostbare feil under konstruksjonen.

Lær mer
Blogg

BÆREKRAFT SOM KONKURRANSEKRAFT

13 mars 2024

Symetri’s ledestjerne er ‘We challenge people to work smarter for a better future’, og i tråd med vår ledestjerne besluttet vi at vårt fokus fra 2021 skal være å bidra til å redusere CO2-utslipp, gjennom teknologi, prosesser og egne initiativ. 

Lær mer