Hold orden i BIM-modellen med Autodesk Model Checker

Med verktøyet Autodesk Model Checker kan du identifisere og begrense feil i BIM-modellen på et tidlig tidspunkt.

Hold orden i BIM-modellen med Autodesk Model Checker

Opplever du at BIM-modellen over tid blir veldig stor og uoversiktlig? Ikke så rart, for en fullstendig BIM-modell inneholder store mengder kompleks informasjon. Tenk deg for eksempel at du jobber med et prosjekt der du har over 50 ulike modeller å sjekke, og hvor et samlet antall bygningsobjekter overstiger 200 000. Hvordan håndtere kvalitetssikringsprosessen når så mye data skal kontrolleres?

Kvalitetskontroll og modellsjekking er helt avgjørende for å unngå feil og sikre god fremdrift i et prosjekt. Gjennom en strukturert og automatisert «modellsjekk» kan man sikre at all nødvendig informasjon er til stede i BIM-modellen – og at informasjonen er i tråd med både formelle krav, som standarder og forskrifter, og eventuelle egendefinerte regelsett.

   

Regelbasert modellsjekking i Autodesk Model Checker

Autodesk Model Checker (AMC) er et gratis tillegg til Revit som automatiserer prosessen med å sjekke designfilene dine mot et sett med forhåndsdefinerte regler og standarder. På den måten kan du sørge for at modellene dine til enhver tid er i henhold til både bransje- og prosjektspesifikke krav, enten du jobber som BIM-koordinator, ingeniør eller arkitekt.

Autodesk Model Checker lar deg opprette og tilpasse regelsamlinger basert på prosjektkravene dine. En av de store fordelene med AMC er at du dessuten kan sjekke flere filer samtidig – noe som sparer deg for mye tid, spesielt når du jobber med store prosjekter eller flere fagområder.

Etter at du har kjørt sjekken, genererer AMC detaljerte rapporter som identifiserer problemer og avvik i modellen. Disse rapportene kan du deretter dele med øvrige prosjektdeltakere, slik at de kan rette opp feilene og forbedre kvaliteten på modellen.

Visualiser resultatene dine med Power BI

Du kan enkelt importere dataene fra AMC-rapportene til Power BI og visualisere resultatene av modell-sjekken. I tillegg kan du automatisere oppdateringen av Power BI-rapportene ved å koble dem til AMC-rapportene. Dette sikrer at visualiseringene dine alltid er basert på den siste modellsjekken.


Autodesk Model Configurator

Med Autodesk Model Configurator kan du skreddersy egne regelsett som inneholder alle parameterne som prosjektet ditt krever.

Høyere kvalitet, færre feil og mer effektivitet

Ved å kjøre en regelmessig kvalitetssjekk av modellen i Autodesk Model Checker sørger du for at feil og konflikter blir avdekket løpende. Problemene elimineres rett og slett før de når byggeplassen – noe som gjør det enklere å levere prosjektet innenfor avtalt budsjett og tidsramme. Tidligere la prosjekterende mye tid på manuell kvalitetssikring og sjekk av parametere. Med AMC kan du i stedet bruke tiden din på mer verdiskapende oppgaver.

 

Vil du lære mer?

Nysgjerrig på hvordan du kan bruke Autodesk Model Checker for gjøre en automatisk sjekk av BIM-modellen din og kvalitetssikre den underveis? Da bør du melde deg på BIM-timen vår 29. september, hvor produktspesialisten vår Giacomo Hinna vil dele tips og triks som garantert kommer til å gjøre arbeidshverdagen din enklere.

Blogg

Autodesk Construction Cloud som samhandlingsplattform for byggeprosjekter

23 mai 2024

I en bransje hvor nøyaktighet og tidsstyring er avgjørende, gir Autodesk Construction Cloud (ACC) en løsning som endrer måten prosjektinformasjon deles og håndteres på tvers av forskjellige plattformer. ACC gjør det mulig for alle involverte å arbeide mer effektivt gjennom sin integrerte plattform og med overføring av data i realtid.

Lær mer
Blogg

Utforsk fremtiden med enlinjeskjema i Revit

22 april 2024

Det skjer stadig endringer i bygg- og anleggsindustrien, som krever stor nøyaktighet og effektivitet i prosjekteringen av elektriske systemer. Med Naviate Electrical håndterer du enlinjeskjemaer direkte i Revit og minimerer risikoen for kostbare feil under konstruksjonen.

Lær mer
Blogg

BÆREKRAFT SOM KONKURRANSEKRAFT

13 mars 2024

Symetri’s ledestjerne er ‘We challenge people to work smarter for a better future’, og i tråd med vår ledestjerne besluttet vi at vårt fokus fra 2021 skal være å bidra til å redusere CO2-utslipp, gjennom teknologi, prosesser og egne initiativ. 

Lær mer