BIM-timen 17/12: Hvordan effektivt eksportere modelldata fra RIB til entreprenør med Skanska og Symetri

Velkommen til årets siste BIM-time i regi av Geir Medalen, seniorrådgiver i Skanska og Bogdan Benta, seniorkonsulent i Symetri.

BIM-timen 17/12: Hvordan effektivt eksportere modelldata fra RIB til entreprenør med Skanska og Symetri

Filutveksling i sanntid for bedre samarbeid og raskere fremdrift i byggeprosjekter

Når IFC-filer med armeringstegninger/-modeller og bøyelister fra RIB til entreprenør utveksles en dag i uka, er det mye verdifull tid som går tapt i prosjektene. Dette har blant annet Skanska kjent på, og nå ønsker de å gå helt bort fra IFC-utveksling i fremtidige byggeprosjekter og heller tilrettelegge for samhandling i skyen.

 

BVBS-format for økt effektivitet og korrekte bestillinger på armering

BVBS er et digitalt filformat som støttes av de fleste kapp og bøy-fabrikkene i Norge, og hensikten med dette formatet er å sende bestillinger direkte til produksjon av armering.

I BIM-timen vil vår seniorkonsulent, Bogdan Benta (RIB), og seniorrådgiver i Skanska, Geir Medalen (entreprenør), vise deg hvordan du oppretter en BVBS-fil og tilgjengeliggjør den for nedlasting og distribusjon til kapp og bøy-fabrikken.

Fordeler ved å benytte samhandlingsverktøy og BVBS-formatet mellom RIB og entreprenør:

  • Entreprenør vil kunne hente ut underlag for konstruksjon så snart MMI-statusen er 400
  • Langt høyere effektivitet: Entreprenøren kan hente ut data i sanntid, og slipper å vente på den ukentlige IFC-utvekslingen
  • Færre feilkilder: BVBS-formatet kan sendes direkte til armeringsfabrikk, og flere produsenter har allerede tatt i bruk maskiner som leser BVBS selv for produksjon av armering

Webinaret vil vare i omtrent 30 minutter og deltakelse er kostnadsfritt.

Arrangementer

NORDIC BIM SUMMIT: 16. APRIL 2024

16 april 2024

Bli med på Nordic BIM Summit, en av årets mest spennende arrangementer for alle som jobber innen bygg- og infrastruktur. Få innsikt i de nyeste trendene og meld deg på her!

Lær mer