Spar penger og optimaliser IT-miljøet

Har du kontroll på programvarelisensene dine?

I en tid der kostnadsbesparelser og effektivitet står i fokus, er det viktigere enn noen gang å ha oversikt over bedriftens programvarelisenser. Bruk av programvare uten lisens kan føre til dyre bøter, og ubrukt programvare er bare en unødvendig kostnad.

Har du kontroll på programvarelisensene dine?

3 grunner til å bry seg om lisensovervåking

  • Spar penger: Ved å analysere bedriftens programvarebruk kan du finne ubrukt programvare og optimalisere lisensene. Dette kan spare mye penger! Du kan identifisere programmer som ikke brukes fullt ut eller som kan erstattes med mer kostnadseffektive alternativer.

  • Bedre kontroll: Ved å holde oversikt over lisensene får du bedre oversikt over bedriftens programvarebruk. Du kan identifisere flaskehalser og optimalisere IT-miljøet. Du får en sentralisert oversikt over programvarelisenser og kan ta informerte beslutninger om programvareinvesteringer og lisenshåndtering.

  • Unngå bøter: Det kan bli dyrt å bruke programvare uten lisens. Lisensovervåking gir deg et klart bilde av bedriftens lisensstatus og hjelper deg med å unngå problemer. Du slipper å bekymre deg for uventede kostnader og juridiske problemer.
WEBINAR 21. MARS: LISENSHÅNDTERING Meld deg på vårt kommende webinar og lær hvordan du kan optimalisere IT-miljøet, redusere kostnadene og skape en mer fleksibel lisensportefølje. Webinaret er gratis og holdes på engelsk. MELD DEG PÅ HER

Hvordan får du oversikt over lisensene dine?

Håndtering av programvarelisenser kan høres ut som en stor utfordring, og det kan være vanskelig å holde oversikt over alle selskapets lisenser, programvarebruk og lisensvilkår. Så hvordan kan du jobbe med lisensene dine?

Det finnes mange ulike verktøy og tjenester tilgjengelig. Noen verktøy er kompliserte og tidkrevende å bruke, mens andre ikke gir deg all den informasjonen du trenger. CQFlexMon er en løsning for administrasjon av programvarelisenser som gjør lisensovervåkingen enkel og effektiv. CQFlexMon sporer individuell bruk av individuelle lisenser eller programvarepakker med detaljert informasjon for å sikre at hver enkelt person i bedriften har fått tildelt riktig type lisens.

Fordeler med CQFlexMon

  • Oversikt: Gir en rask grafisk oversikt over bedriftens lisensportefølje og viser hvem som bruker hver enkelt lisens og hvor lisensene er installert. Med CQFlexMon sikrer du at de riktige lisensene er tilgjengelige for dem som trenger dem, og hvilke brukere som eventuelt har lånt lisenser som må leveres tilbake.

  • Kostnadsoptimalisering: Verifiser bruksgraden for hver enkelt ressurs for å sikre en kontrollert fordeling av tilgjengelige lisenser i selskapet. Du unngår unødvendige utgifter og minimerer kostnadene for ubrukte lisenser.

  • Overholdelse av krav: Overvåking av programvarelisenser sikrer at den installerte programvaren overholder leverandørens lisensvilkår, og du unngår bøter.

  • Detaljerte rapporter: Du får all den informasjonen du trenger for å ta informerte beslutninger om lisenshåndtering.

     

Autodesk Flex – et tillegg til lisensporteføljen din

En annen måte å optimalisere lisensene og kostnadene på er å se om Autodesk Flex er et alternativ for din bedrift. Autodesk Flex er et pay-per-use-alternativ for en del av Autodesks programvare, og er et godt alternativ for de som ikke bruker disse programmene så ofte. Med Autodesk Flex betaler du kun for den aktuelle bruken av programvaren. Betalingen skjer via tokens, og løsningen kan være et godt supplement til eksisterende abonnementer. Med Flex kan du bruke Autodesk-programvare som du bare trenger av og til, uten å måtte kjøpe en lisens.

Autodesk Flex fungerer ved at du kjøper et forhåndsdefinert antall tokens for sporadiske brukere. Med Flex belastes du en daglig kostnad når brukeren åpner lisensen. For å komme i gang kjøper du et passende antall Autodesk Flex-tokens, tilordner brukere og åpner de valgte produktene.

 

Hvem er Autodesk Flex relevant for?

Autodesk Flex henvender seg til brukere som bruker Autodesks programvare sporadisk eller som bruker utvalgte løsninger i begrenset omfang. Hvis programvaren brukes mer enn 7 dager i måneden, er ikke Flex det beste økonomiske valget. Løsningen er derfor først og fremst ideell for bedrifter som ikke har behov for abonnementer. Eller bedrifter som ønsker å kombinere Flex med eksisterende abonnementer og få tilgang til Autodesk-programvare som brukes sjeldnere.

 

Optimal lisensportefølje med CQFlexMon og Flex

Hvis du er interessert i Autodesk Flex, men er usikker på hvor mye programvaren brukes, kan Symetri hjelpe deg. CQFlexMon viser organisasjonens faktiske bruk og hjelper deg med å sette retningen for fremtidige innkjøp. Ved å kombinere CQFlexMon med Autodesk Flex kan du kontinuerlig overvåke og analysere bedriftens programvarebruk. Løsningen gir deg en detaljert oversikt over hvor mye de ulike løsningene brukes, slik at du kan ta riktige beslutninger om fremtidige investeringer og bare betale for det du faktisk trenger!

Blogg

Utforsk fremtiden med enlinjeskjema i Revit

22 april 2024

Det skjer stadig endringer i bygg- og anleggsindustrien, som krever stor nøyaktighet og effektivitet i prosjekteringen av elektriske systemer. Med Naviate Electrical håndterer du enlinjeskjemaer direkte i Revit og minimerer risikoen for kostbare feil under konstruksjonen.

Lær mer
Blogg

BÆREKRAFT SOM KONKURRANSEKRAFT

13 mars 2024

Symetri’s ledestjerne er ‘We challenge people to work smarter for a better future’, og i tråd med vår ledestjerne besluttet vi at vårt fokus fra 2021 skal være å bidra til å redusere CO2-utslipp, gjennom teknologi, prosesser og egne initiativ. 

Lær mer