ØKT EFFEKTIVITET FOR FUTURE PRODUCTION MED INVENTOR OG VAULT

Future Production AS

Future Production er en internasjonalt anerkjent, ledende, tverrfaglig leverandør av skreddersydd utstyr og løsninger til offshoreboringsindustrien.

Future Production designer, leverer, installerer og idriftsetter utstyr til nybygde rigger eller som oppgraderinger til eksisterende rigger, med høyeste fokus på driftseffektivitet og sikkerhet. Løsningene utvikles i tett dialog med kunden, og selskapet har gjennom hele sin levetid fått svært positive tilbakemeldinger fra sine kunder for innovative, effektive, robuste og brukervennlige løsninger.

Future Productions hovedfokus er:

  • Komplette moonpool-løsninger
  • Håndteringsløsninger
  • Annet utstyr på boredekket, rørdekket og moonpool-området

"Vi så at behovet for å gå inn på 3D-biten var viktig både med tanke på kvaliteten og effektiviteten på det vi leverer og for å kunne rekruttere nye medarbeidere”.
- sier Gisle Holteberg, mekanisk designer i Future Production.

ØKT EFFEKTIVITET FOR FUTURE PRODUCTION MED INVENTOR OG VAULT

BEHOV FOR STØRRE FLEKSIBILITET OG KONTROLL

Samarbeidet mellom Future Production og Symetri startet tilbake i 2018, med enkle AutoCad lisenser. Etter dette har samarbeidet utviklet seg og da spesielt i forbindelse med prosjektet for å implementere en effektiv 3D-løsning.

De fleste av prosjektene som Future Production leverer er skreddersydde og tilpasset kundens behov og ønsker. Over tid har behovet for å kunne arbeide mer fleksibelt økt, samtidig som det er nødvendig å ha revisjonskontroll på tegning og modeller.

- Å kunne jobbe i 3D CAD er veldig fordelaktig sammenlignet med 2D verktøy, som ikke er like dynamiske. Det er mye mer fleksibelt, spesielt med hensyn på produktutvikling. - sier Gisle Holteberg, mekanisk designer i Future Production.

ØKT EFFEKTIVITET

I løpet av 2023 ble det startet et prosjekt for å implementere 3D CAD verktøy. Den viktigste grunnen var at Future Produktion hadde et ønske om å jobbe mer effektivt.

Et annet viktig aspekt var i forhold til rekruttering av nye personer. En løsning basert på 3D CAD vurderes mere tidsriktig og er også en løsning som er vesentlig bedre kjent, særlig hos yngre ingeniører/nyutdannede. Løsningen på behovet ble funnet hos Symetri gjennom programvareløsningene Autodesk Inventor og Autodesk Vault.

Inventor tilbyr avansert parametrisk 3D-modellering, robuste verktøy for sammenstilling og integrerte verktøy for simulering – både statisk og dynamisk. Inventor er kapabel til å håndtere store komplekse sammenstillinger som egner seg godt hos Future Production.

Vault forbedrer samarbeid med sikker databehandling, versjonskontroll og effektiv håndtering av stykklisten. Databehandlingen Vault tilbyr gjør at bedriften kan integrere dette mot andre systemer ved senere anledning.

SMIDIG GJENNOMFØRING

Viktig for Future Production var å få en overgang som var så problemfri som mulig. Helt enkelt å smidig fase inn Autodesk Inventor og Autodesk Vault, og at opplæringen skjedde samtidig med implementeringen. Det var viktig å kunne gjennomføre dette uten at det påvirket arbeidet med de eksisterende prosjektene som allerede var i huset.

- Implementeringsprosessen er nå avsluttet, og overgangen til å jobbe med 3D har gått veldig smidig. Det er svært behagelig å jobbe sammen med en samarbeidspartner som har erfaring fra industrien. En samarbeidspartner som forstår hva som gjelder for oss. Vi har hatt veldig god toveis kommunikasjon med Symetris representanter. Prosjektene vi har gjennomført med Inventor har gått smertefritt, og vi ser nå frem til nye spennende prosjekter. - avslutter Gisle Holteberg, mekanisk designer i Future Production.

Utfordringer

  • Behov for å jobbe mer effektivt og sikre kvalitet i leveransene.

Løsninger

  • Inventor tilbyr avansert parametrisk 3D-modellering, robuste verktøy for sammenstilling og integrerte verktøy for simulering – både statisk og dynamisk.
  • Inventor er kapabel til å håndtere store komplekse sammenstillinger.
  • Vault forbedrer samarbeid med sikker databehandling, versjonskontroll og effektiv håndtering av stykklisten.
  • Databehandlingen Vault tilbyr gjør at bedriften kan integrere dette mot andre systemer ved senere anledning.

Fordeler

  • Økt fleksibilitet og betydelig enklere på produktutvikling.
  • Forbedret revisjonskontroll.
Kåre Sørensen

Kåre Sørensen

Norway Strategic Account Manager, Product Design & Lifecycle

Relaterte kundereferanser