Lynrask oppgradering av CAD-programvare med CQi

NIS Limited

NIS Limited er et ingeniørfirma som leverer skreddersydde, praktiske konstruksjons- og produksjonsløsninger til et bredt spekter av kunder på ulike markeder. NIS tilbyr tjenester som omfatter blant annet aluminiumsveising, anlegg og utstyr for mekanisk håndtering, hanskeboks for innkapsling av radioaktivt stoff, testrigger for forskning og utvikling, spesialmaskiner, automatiserte produksjonslinjer og -celler, integrering, bearbeiding og programmering av roboter, og produksjon.

Bedriften jobber med flere anerkjente kunder på noen av verdens mest komplekse ingeniørprosjekter, fra håndtering av kjernekraftavfall til utvikling av neste generasjons produkter for sikkerhetsskanning.

Oppgrader oppgraderingsprosessen
Med en viktig avtale i offentlig sektor på forberedelsestadiet så NIS at det var behov for et større tverrfaglig samarbeid internt enn normalt i andre prosjekter. Det nye prosjektet krevde at rundt 40 eksperter – fra maskin-, elektro- og instrumentingeniører til sivilingeniører, produksjons- og programvareingeniører  – kunne dele og revidere konstruksjoner og modeller med samme programvareversjon.

For å sikre konsekvens blant de mange brukerne var det nødvendig med en storstilt engangsoppgradering av CAD-programmene. Et prosjekt i denne skalaen kan omfatte flere tusen installasjoner. Og tiltakene ble raskt mange når man multipliserte antall brukere med antall programmer av ulike slag – som Inventor, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical og Navisworks fra Autodesk, for bare å nevne noen – multiplisert med tilhørende servicepakker.

Den tradisjonelle måten å oppfylle hver enkelt brukers krav på, der hvert program håndteres som en frittstående installasjon, ville normalt ha tatt minst ti dager. For NIS ville det si over 600 installasjoner. Bare selve oppgraderingsprosessen ville ha påvirket den daglige driften i stor grad. Med Symetris installasjonsprogram CQ™ (CQi) tok det bare fire timer å utføre samme jobb – og med bedre resultat.

Relaterte kundereferanser