PRESSRELEASE

Symetri lanserer Naviate Zero: En innovativ teknologi for bærekraftig bygningsdesign

Symetri er stolte av å kunngjøre lanseringen av Naviate Zero, et innovativt tillegg til Autodesk Revit som vil forandre bærekraftig bygningsdesign. Naviate Zero gjør det mulig for designere og ingeniører å beregne utslipp, ta informerte, miljøbevisste beslutninger direkte i Revit-plattformen og bruke dataene i fullstendige livssyklusvurderinger.

Symetri lanserer Naviate Zero: En innovativ teknologi for bærekraftig bygningsdesign

Byggebransjen bidrar i dag til 39 % av de årlige karbonutslippene, og innebygd karbon står for 11 % av de globale årlige utslippene. Som svar på denne miljøutfordringen søker Naviate Zero å redusere utslippene ved å fokusere på de tidlige stadiene i en bygnings livssyklus. Ved å vektlegge betydningen av design og materialvalg gjør Naviate Zero det mulig for arkitekter å ta valg som gir umiddelbare og varige miljøfordeler.

Mikko Viertola, teknisk direktør i Symetri, understreker selskapets engasjement for å bidra positivt til miljøet. Han sier: "I Symetri har vi som mål å inspirere og sette folk i stand til å jobbe smartere for en bedre fremtid. Vi var klar over miljøpåvirkningen fra kundene våre i bransjen og så et ansvar og en mulighet til å bidra positivt. Visjonen utviklet seg til å gi enkeltpersoner mulighet til å ta informerte, bærekraftige beslutninger, og har nå materialisert seg i Naviate Zero, en plattform som integrerer pålitelige data for å gjøre det lettere å ta informerte beslutninger innen bærekraftig design og konstruksjon."

Mikko Viertola forklarer videre: "En av de største utfordringene er å gjøre data tilgjengelige og intuitive, slik at man kan ta informerte beslutninger uten å føle seg overveldet. Når alt kommer til alt, er evnen til å ta informerte beslutninger avgjørende for å oppnå bedre resultater."

Takket være Symetris strategiske partnerskap med One Click LCA kan Naviate Zero tilby omfattende databaser der arkitekter og designere har direkte tilgang til globale data om byggematerialer. Dette vil bidra til å heve standarden for bærekraft i byggebransjen. One Click LCA er den ledende globale plattformen for livssyklusanalyser, miljødeklarasjoner og bærekraft.

 

Kontakt 

Per Ole Otterness, Director AEC Norge, Symetri
poo@symetri.com

+47 415 56 454

 

Om Symetri

Symetri utvikler og leverer tekniske løsninger og tjenester til selskaper innen arkitektur, prosjektering, konstruksjon, infrastruktur og produksjon. Vi hjelper mennesker med å jobbe smartere for en bedre fremtid ved å tilby ekspertisen og teknologien som trengs for å øke effektiviteten og jobbe mer bærekraftig.

Symetri ble grunnlagt i Sverige i 1989 og har mer enn 1000 ansatte. Selskapet har kontorer i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannia, Irland og USA. Symetri er Autodesk Platinum Partner, Autodesk Authorised Training Centre (ATC) og Autodesk Global Service Provider, og er en del av Addnode Group AB, hvis B-aksjer er notert på Nasdaq Stockholm.

Addnode Group tilbyr virksomhetskritiske IT-løsninger til utvalgte markeder i både privat og offentlig sektor. Les mer om Symetri

Om Naviate Zero

Naviate Zero er en innovativ Revit add-on utviklet av Symetri, som revolusjonerer bærekraftig bygningsdesign. Med Naviate Zero kan arkitekter beregne CO²-utslipp, bruke data i fullstendige livssyklusvurderinger og ta informerte beslutninger direkte i Autodesk Revit-plattformen. Naviate Zero er integrert med One Click LCA-data og gir tilgang til globale databaser, noe som hever standarden for bærekraft i byggebransjen. Les mer om Naviate Zero

Om One Click LCA

One Click LCA er en ledende programvare for livssyklusanalyser og miljødeklarasjoner (EPD) for byggebransjen. One Click LCA hjelper deg med å redusere karbonutslippene fra bygge- og infrastrukturprosjekter, lage EPD-er for produkter, benchmarke lavkarbonprodukter og -prosjekter og lage klimagassrapporter for bedrifter. Programmet brukes i mer enn 130 land, inneholder verdens største database for bygg- og anleggssektoren og støtter over 60 standarder og sertifiseringer. Les mer om One Click LCA - programvare for livssyklusanalyse

Nyheter

Autodesks nye kjøpsprosess

09 juli 2024

Autodesk har kunngjort at de går over til en ny kjøpsprosess for å effektivisere kjøp av Autodesk-abonnementer. Disse endringene vil finne sted 16. september 2024 for kunder i Storbritannia og Europa.

Lær mer