Lanskapsarkitektur

BIM for landskapsarkitekter

BIM for landskap - kommunikasjon og samhandling mellom aktørene i realtid

Landskapsarkitektur henger tett sammen med bygg og veg. Prosjekteringsfagene innen bygg har for lengst tatt steget over i BIM-verden – og med verktøy, prosess og metodikk på plass, er det ønsker fra bransjen at landskapsarkitektene går i gang.

I dagens byutviklingsprosjekter er det økende krav til grøntarealer og bærekraft.  Det er viktig å finne løsninger som i minst mulig grad forstyrrer eksisterende landskap og karakter. I tillegg er det ønskelig å skape sosiale og helsebringende møteplasser samt interessante og funksjonelle byrom. Vegetasjonsområdene bør også ivareta og øke det biologiske mangfoldet på stedet.

I et byggeprosjekt er behovet for god kommunikasjon og samhandling mellom byggdisipliner og landskapsarkitektur svært viktig - og det gjøres best når vi snakker i samme språk.

Den ultimate målsettingen er sømløs utveksling av informasjon mellom disiplinene i realtid – og dette er fullt mulig! 

Det å få landskapsarkitekt inn i modellen er veldig nyttig for oss, gjerne så tidlig som mulig!
Iver Grytting
Iver Grytting
Project Engineer, Vedal Entreprenør AS

God samhandling i Revit løser mange utfordringer

LARK Landskap ved Kjersti E. Tofte:

«Vi valgte å presentere vårt konsept for takhagen på Økern Portal direkte gjennom 3D-modellen. Designet skapte begeistring og eierskap hos byggherren som derfor valgte vårt forslag fremfor den opprinnelige visjonen.

Gjennom god samhandling i Revit løste vi mange utfordringer på ‘tegnebrettet’, både mot arkitektene, ingeniørene og entreprenøren.»

Økern Portal, takhagen har vunnet to priser; DOGA Merket og Scandinavian Green Roof Award. Det er Oslo Pensjonsforsikring (byggherre), DARK Arkitekter, Lark Landskap, Vedal Entreprenør AS og U.Reist som tilsammen har vunnet prisene. 

Kurs i Revit Landskap med Naviate Site & Landscaping Vi har et 3 dagers grunnkurs spesielt tilpasset landskapsarkitekter. Les mer om kurset for landskapsarkitekter og meld deg på

Økern Portal, 3D Estate for render

foto: 3D Estate (render)

Bildet viser Økern Portal som er tegnet av DARK arkitekter. I prosjektet har DARK samhandlet i BIM med LARK Landskap og Vedal Entreprenør. 

 

 

DOGA Merket logo

DOGA-merket for design og arkitektur hedrer norske virksomheter og utøvere som demonstrerer hvordan vellykket bruk av design og arkitektur skaper verdi – for samfunn, miljø og økonomi.

 

 

Scandinavian Green Roof Award

Økern Portal ble 17. mars 2022 tildelt Scandinavian Green Roof Award. Prisen gis årlig til det beste grønne tak prosjektet i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Revit og Naviate Site & Landscaping - samme språk som byggedisipliner

Revit er et BIM-verktøy som benyttes av svært mange arkitekter og rådgivende ingeniører med mulighet til digital samhandling i realtid gjennom skyen.

Revit med Naviate Site & Landscaping gir landskapsarkitekten verktøykassen for full BIM-prosjektering og samhandling med byggdisiplinene i 3D. Du kan lese mer om dette temaet i vår blogg.

Vi skal bli best på Revit med Naviate Site & Landscaping
Kjersti Tofte
Kjersti Tofte
Prosjektleder/oppdragsansvarlig for landskap på Økern Portal, Landskapsarkitekt hos LARK Landskap
Revit med Naviate Site & Landscaping gjør arbeidsdagen mye morsommere
Tanya Styrvold
Tanya Styrvold
Landskapsarkitekt, LARK Landskap

Nyttegevinster ved BIM-prosjektering

Gjør det enklere å samhandle


I dagens byutviklingsprosjekter er det økende krav til grøntarealer og behovet for god samhandling mellom byggdisipliner, veg, VA og landskapsarkitektur blir således stadig viktigere. 

Revit med Naviate Site & Landscaping gir landskapsarkitekten verktøykassen for full BIM-prosjektering og samhandling med byggdisiplinene i 3D.

Spar tid og oppdag utfordringer i prosjektet tidlig

Nord-Europas største takhage er nettopp åpnet på Økern i Oslo og her jobbet LARK tett med byggdisiplinene i Revit. Flere utfordringer ble løst både i grensesnittet mellom arkitekt og landskapsarkitekt – men også mot byggeteknikk og VVS. Utfordringene ble løst ‘på tegnebrettet’ gjennom god kommunikasjon direkte i BIM-modellen - og beslutninger kunne tas langt raskere enn ved tradisjonell kommunikasjon med 2D-tegninger.

Verden er i 3D og gjør planlegging, design, gjennomføring og FDV enklere

BIM-modellen var svært nyttig for entreprenøren. Det var langt enklere å forstå designet og planlegge byggeprosessen med modellen som supplement til arbeidstegningene – som for øvrig ble generert ut fra modellen. 

Når alt er i BIM modellen, blir det enklere for drift og vedlikehold av bygget. Med tanke på den sirkulære økonomien har du oversikt på produktene slik at de lar seg reparere og erstattes. Du vil ha et godt system for å samle inn og tilrettelegge materialene for ny bruk i andre produkter/prosjekter.

Produkter for landskapsarkitekter

Revit logo

 

Revit- utviklet for design, arkitektur og konstruksjon

Revit støtter samhandlingen i prosjektene og hjelper den tverrfaglige prosessen godt på vei. Med gode funksjoner for arkitektur, ventilasjon, elektro- og VVS-systemer, byggteknikk og konstruksjon kan du gjennomføre prosjektet i en modell. Med Autodesk Construction Cloud (ACC) kan du samhandle med alle disipliner i realtid. 

Naviate logo

 

Naviate Site & Landscaping

Med Revit og Naviate Site & Landscaping får du enda flere muligheter og fordeler, slik at du kan øke effektiviteten når du jobber med Revit. Du får tilgang til innhold, verktøy og arbeidsforløp som er tilpasset for ditt arbeid som landskapsarkitekt. 

Landskapsarkitekten får en verktøykasse for full BIM-prosjektering og samhandling med byggdisiplinene.

Lumion logo

 

Lumion – levende bomiljøer og vakre omgivelser – rendret på noen få sekunder.

Med Lumion kan landskapsarkitekter enkelt lage vakre renderinger på få minutter. Med en enkel arbeidsflyt går du fra en tom 3D-modell til et ferdig resultat med fotografisk kvalitet. Bring tegningene dine til live ved å legge til virkelighetsnære trær og stilige effekter – du kan velge mellom tusenvis av forskjellige objekter og materialer fra det integrerte innholdsbiblioteket.

Vil du lære mer om Naviate Site & Landscaping, kan du lese mer i bloggene på Naviate Insights.

Siste nyheter

Les flere blogg-poster og abonner på bloggen vår her
Les flere nyheter her.

Kurs

Bedriftsinternt kurs, AEC

Våre bedriftsinterne kurs er for dere som ønsker et skreddersydd kurs for egen bedrift. Dette kan være det mest effektive for mange bedrifter. Gruppen kan da komme til oss eller vi kommer til dere. Kursinnholdet tilpasses etter bedriftens ønsker og s ...

Les mer
Kurs

Solibri Office Grunnkurs

Kurset Solibri Office (tidligere kjent som Solibri Model Checker) gir deg en grunnleggende kjennskap til Solibri, som kan skape stor verdi i prosjektet i forhold til kvalitetssikring. I dette kurset går vi gjennom helt grunnleggende deler av Solibri ...

Les mer

Abonner på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gratis tips og triks, e-bøker, invitasjoner til webinarer og arrangementer. 

Ønsker du mer informasjon, kan du kontakte:

Per Ole Otterness

Per Ole Otterness

Norway Business Area Manager AEC