Autodesk Construction Cloud som samhandlingsplattform for byggeprosjekter

I en bransje hvor nøyaktighet og tidsstyring er avgjørende, gir Autodesk Construction Cloud (ACC) en løsning som endrer måten prosjektinformasjon deles og håndteres på tvers av forskjellige plattformer. ACC gjør det mulig for alle involverte å arbeide mer effektivt gjennom sin integrerte plattform og med overføring av data i realtid.

Autodesk Construction Cloud som samhandlingsplattform for byggeprosjekter

Felles data-arena (CDE)

Som en felles data-arena, eller Common Data Environment (CDE), tillater ACC rådgivende som arkitekter, entreprenører og andre prosjektdeltakere å samhandle sømløst. Plattformen gir direkte tilgang til oppdatert informasjon, tilgjengelig på PC, mobil og nettbrett. Dette gir en kontinuerlig og effektiv kommunikasjon og dataflyt, som er essensielt i komplekse byggeprosjekter. Du kan raskt og effektivt dele filer og mapper, også med eksterne. Og en søkefunksjon som gjør det lett å finne det du er ute etter, selv om du er usikker på hvor det ligger. 

 

Versjonskontroll og dataintegritet

ACCs innebygde versjonskontroll er en av mange verdifulle funksjoner. Denne funksjonen sikrer at alle prosjektdeltakere arbeider med den nyeste versjonen av dokumenter og tegninger, noe som minimerer feil og misforståelser forårsaket av utdatert dokumentasjon. Ikke minst kan du sammenligne tidligere versjoner av diverse filformater for å se endringene som er gjort mellom de ulike versjonene. Ved å holde alle prosjektets aspekter synkronisert, opprettholdes integriteten og nøyaktigheten av prosjektdata. I tillegg vil alle tidligere versjoner være tilgjengelig om behovet skulle dukke opp. 

 

Effektivisering gjennom dataportabilitet

ACC er ikke et fullstendig Facility Management-system, men tilbyr en effektiv innsamling og godkjenning av FDV-dokumentasjonen (Forvaltning-, drift- og vedlikeholdsdokumentasjon) underveis i prosjektet, og du kan slippe det typiske etterslepet av FDV-dokumentasjon på slutten av prosjektet. Dette letter eksport og overføring av data til andre systemer og parter, og sparer betydelige med tid og ressurser.

 

Administrasjon av modell, tegning og dialog

Gjennom ACC kan modellering, tegningshåndtering og all kommunikasjon enkelt administreres fra en sentral plattform. Dette gir en høy grad av sporbarhet og gjør det enklere å følge opp saker og dialoger som finner sted gjennom prosjektets løp.

 

Forsterket samarbeid

ACC er spesielt nyttig for rådgivende, arkitekter og entreprenører som ofte står overfor utfordringer med utveksling av data og samhandling i prosjekter. Ved å flytte data fra lokale servere til en rask skyløsning, kan ACC dramatisk forbedre hastigheten på datahåndtering og forsterke samarbeidet mellom prosjektdeltakere. Dette sparer penger på driftsbudsjettet for IT og samtidig sparer du tid. 

 

Gevinster ved implementering av ACC

Ved å implementere ACC i prosjekter, kan du forvente flere fordeler:

1) Reduksjon av feil:

Direkte tilgang til oppdaterte data reduserer risikoen for feil betydelig.

2) Økt effektivitet: 

Plattformen reduserer behovet for møter og telefoner da all relevant informasjon er lett tilgjengelig.

3) Oppdatert dokumentstyring: 

Felles data-arena (CDE) sikrer at alle parter alltid har tilgang til de nyeste dokumentene til enhver tid, uten risiko for forsinkelser eller forvirring.

 

ACC: En strategisk investering

Autodesk Construction Cloud er fremtiden for byggebransjen ved å tilby en integrert løsning som øker effektiviteten og minimerer risiko for feil gjennom hele byggeprosessen. Ved å ta i bruk denne teknologien kan du forbedre prosjektstyringen og samarbeidet i dine prosjekter, og dermed oppnå bedre resultater. ACC er ikke bare en programvareløsning; det er en strategisk investering som kan forbedre organisasjonens arbeidsflyt og resultater.

 

Vil du lære mer?

Nysgjerrig på hvordan du kan bruke ACC som samhandlingsplattform? Da bør du melde deg på BIM-timen vår 31. mai, hvor produktspesialisten Roger Feste vil gi en grundig visning av løsningen. Lær hvordan å eliminere potensielle feilkilder og gå en forståelse av hvordan du kan implementere disse verktøyene i egne prosjekter. 

 

 

 

 

 

 

 

Blogg

Utforsk fremtiden med enlinjeskjema i Revit

22 april 2024

Det skjer stadig endringer i bygg- og anleggsindustrien, som krever stor nøyaktighet og effektivitet i prosjekteringen av elektriske systemer. Med Naviate Electrical håndterer du enlinjeskjemaer direkte i Revit og minimerer risikoen for kostbare feil under konstruksjonen.

Lær mer
Blogg

BÆREKRAFT SOM KONKURRANSEKRAFT

13 mars 2024

Symetri’s ledestjerne er ‘We challenge people to work smarter for a better future’, og i tråd med vår ledestjerne besluttet vi at vårt fokus fra 2021 skal være å bidra til å redusere CO2-utslipp, gjennom teknologi, prosesser og egne initiativ. 

Lær mer