Smarte løsninger forhindrer ti uker lange produksjonsstopp hos Orkla

Orkla

Nidar er Norges eneste godterifabrikk med fullsortiment, og på fabrikken med hele 300 medarbeidere i Trondheim produseres alt fra sjokolade, konfekt og smågodt til lakris og gelégodteri.

Det hele startet da en fordelerarm i plast gikk i stykker på en av maskinene og stanset hele produksjonen. Idar Tanemsmo, CAD-sjef hos Nidar, kontaktet den italienske maskinleverandøren for å få hjelp til å bytte ut den ødelagte delen:

Viktig med kompetanse i egen bedrift

Tanemsmo er heldigvis en erfaren bruker av Autodesk Inventor og fortrolig med programmets 3D-verktøy for utarbeiding, visualisering og simulering av konstruksjonstegninger. Takket være det nære samarbeidet mellom Orkla IT, Orkla Confectionery & Snacks Norge og Symetri, som har levert og implementert programløsningen, hadde Tanemsmo tilgang til riktige programverktøy og nødvendig kompetanse og support. De omfattende kostnadene for bestilling og levering av en ny komponent fikk ham imidlertid på nye tanker. Han tok nøyaktige mål av plastarmen, tegnet den opp i Inventor og sendte den detaljerte tegningen til en lokal maskinprodusent. Komponenten ble deretter produsert etter mål og var snart i hendene på Tanemsmo, klar til å installeres og tas i bruk på IFA-maskinen. Riktige verktøy og tilgang til automatisert teknologi gjorde at fabrikken sparte hele 18 500 euro på selve komponenten, i tillegg til at produksjonsstoppet bare ble på to uker i stedet for tre måneder.

“Om jeg hadde klart det uten så gode kunnskaper i Inventor? Neppe!” Idar Tanemsmo, CAD-sjef hos Nidar.

Tanemsmo forklarer at det oppstår mange lignende situasjoner i løpet av et år, om enn i mindre skala. Men totalt kunne alle situasjonene ha medført omfattende kostnader. Penger som de faktisk tjener inn ved å selv ha tilgang til riktige verktøy og kompetanse.

Mer effektive produksjonsanlegg 

Hendelsen med IFA-maskinen er et tydelig eksempel på hvor viktige Symetris løsninger er for Orkla Confectionery & Snacks Norge og Nidar.

For å kunne forbedre effektiviteten på produksjonsanlegg som Nidar, er riktig programvare og kompetanse helt avgjørende. Det er der Symetri kommer inn i bildet. Vi leverer unike løsninger med varierende kompleksitet, basert på kundenes behov og virksomhet.

Sammen med kundene våre, som for eksempel Orkla, utvikler vi konsepter som effektivt hjelper dem å kutte kostnader, redusere ledetider og øke produktiviteten.

Utfordringer

  • Dyrt og tidkrevende å bytte ut maskindeler

Løsninger

  • Profesjonell support og kompetanse med riktig programvare fra Symetri

Fordeler

  • Store besparelser ved eventuell driftsstans

BLI KONTAKTET AV OSS

Ved å fylle ut dette skjemaet, vil en av våre kolleger kontakte deg så snart som mulig.

Relaterte kundereferanser


Lynrask oppgradering av CAD-programvare med CQi

NIS Limited er et ingeniørfirma som leverer skreddersydde, praktiske konstruksjons- og produksjonsløsninger til et bredt spekter av kunder på ulike markeder. NIS tilbyr tjenester som omfatter blant annet aluminiumsveising, anlegg og utstyr for mek... Lære mer