Effektiviser BIM-prosjekteringen med rett verktøy

Lei av repetitive oppgaver når du modellerer, armerer og tegner i Revit? Da har vi en god nyhet til deg: Med verktøyene Naviate Structure og Rebar kan du effektivisere arbeidsprosessene – og frigjøre tid til mer verdiskapende aktiviteter.

BIM-løsninger har revolusjonert måten byggingeniører jobber på. Svært mange bruker Revit som hovedplattform for modellering og tegningsproduksjon, men om du virkelig skal få fullt utbytte av programmet er det nødvendig med bransjespesifikke tilleggsverktøy som hjelper deg å løse oppgavene raskere, enklere og mer nøyaktig.

Naviate Structure – spar tid og få bedre kontroll

Naviate Structure er en «gamechanger» for alle som jobber med byggprosjektering i Revit. Verktøyet er utviklet for å gjøre arbeidsprosessene dine så effektive som overhodet mulig,
og inneholder derfor et stort bibliotek med ferdige objekttyper – i tillegg til ferdige predefinerte lokalt tilpassede malfiler som du enkelt kan benytte i prosjektene dine.

Ved å bruke det inkluderte objektbiblioteket og de tilpassede funksjonene, er det gjort i en fei å utarbeide enhetlige planer, snitt og detaljer til tegninger. En annen fordel er at du kan lage presentasjoner av bygningene dine ut fra forhåndsdefinerte maler og bruke dem til å studere ulike designforslag fra ulike perspektiver.

Sist, men ikke minst: Med Naviate Structure kan du legge full 3D-armering i tråd med Norsk Standard og gi samtlige armeringsjern en unik ID, slik at du til enhver tid har stålkontroll på hvor de befinner seg. Bøyelistene kan du generere med et tastetrykk – og det er ikke noe
problem å holde kontroll på utsendte tegning og bøyelister – Naviate holder kontrollen på revisjoner og utsendelser gjennom hele prosjektet.I tillegg får du korrekte raporter om armering, både som tegninger og lister, uten at du må gå ut av Revit-miljøet.

Naviate Rebar - 3D-armering gjort enda enklere

Tidligere har 3D-armering av bygg vært en tidkrevende prosess med mange repetitive oppgaver. Byggingeniøren har nemlig vært nødt til å legge inn hver enkelt armeringstype manuelt, noe som ikke bare tar masse tid, men som i tillegg er kjedelig og lite motiverende.
(La oss være ærlige!)

Derfor har vi utviklet et nytt supplement til Naviate Structure som gjør denne ensformige jobben for deg med glede – nemlig Naviate Rebar. Med dette verktøyet går 3D-armeringen kjappere enn noensinne, faktisk kan du generere all armering på utvalgte objekter (vegger,
søyler og bjelker) med bare ett klikk. Den nye funksjonaliteten effekt viserer modelleringen og reduserer risikoen for feil iforbindelse med armering. Det gjør at du får mer tid å legge på kritiske oppgaver som å sikre at alt blir rett – noe som ikke bare gir høyere kvalitet, men også mer fornøyde kunder.

Naviate Rebar erstatter det tidligere produktet Naviate Rebar Extension (REX).

Bidrar til besparelser og bærekraft

For deg som byggingeniør er fordelene med Naviate Structure og Rebar mange: Du kan armere raskere, du får bedre kontroll på armeringen via Rebar numbering og du har full kontroll på revisjoner i prosjektet – direkte i Revit. Men Mer effektive arbeidsprosesser gjør ikke bare jobbhverdagen din enklere og morsommere – det bidrar også til bedre bærekraft og økonomi i prosjektet for øvrig, siden det blir lettere å optimalisere materialbruken.

Digitale verktøy som Naviate Structure og Rebar hjelper deg også å gjøre armeringen korrekt fra start. Da blir det færre feil som må rettes på byggeplassen – og det er store summer spart. I tillegg gjør verktøyene det mulig å beregne materialbehovet svært nøyaktig, slik at man ikke må kjøpe inn mer armeringsjern enn nødvendig.

Vil du lære mer?

Nysgjerrig på hvordan du kan jobbe mer effektivt med Naviate Structure og Rebar? Da bør du også se på opptaket av BIM-timen vi hadde i november 2022 hvor produktspesialisten vår Bogdan Benta gjennomgikk tips og triks for raskere og enklere armering. 

Blogg

Autodesk Construction Cloud som samhandlingsplattform for byggeprosjekter

23 mai 2024

I en bransje hvor nøyaktighet og tidsstyring er avgjørende, gir Autodesk Construction Cloud (ACC) en løsning som endrer måten prosjektinformasjon deles og håndteres på tvers av forskjellige plattformer. ACC gjør det mulig for alle involverte å arbeide mer effektivt gjennom sin integrerte plattform og med overføring av data i realtid.

Lær mer
Blogg

Utforsk fremtiden med enlinjeskjema i Revit

22 april 2024

Det skjer stadig endringer i bygg- og anleggsindustrien, som krever stor nøyaktighet og effektivitet i prosjekteringen av elektriske systemer. Med Naviate Electrical håndterer du enlinjeskjemaer direkte i Revit og minimerer risikoen for kostbare feil under konstruksjonen.

Lær mer